Πιστοποίηση Κολυμβητικής Ικανότητας

Αγαπητοί γονείς,
O Αθλητικός Σύλλογος Ο.Φ.Ν.Ι.-Νηρηϊδες προσπαθώντας πάντα να βελτιώνει τις παροχές προς τα παιδιά που εντάσσονται στα κολυμβητικά προγράμματα εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό:

Πιστοποίηση Κολυμβητικής Ικανότητας

Σύμφωνα με τα πρότυπα κολυμβητικών σχολών και σωματείων από Η.Π.Α, Αυστραλία και Αγγλία με τις οποίες το σωματείο μας βρίσκεται σε επαφή.

Με την εγγραφή στα τμήματα εισαγωγής του σωματείου και με την ένταξη στο αντίστοιχο τμήμα θέτονται συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί – προπονητικοί στόχοι από το επίπεδο των αρχαρίων έως και το αγωνιστικό τμήμα. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουν οι γονείς τα στάδια εξέλιξης του παιδιού αλλά θα υπάρχουν και συγκεκριμένοι αξιολογήσιμοι στόχοι τόσο για τους μικρούς αθλητές όσο και για και για τους εκπαιδευτές.

Οι πιστοποιήσεις θα δίνονται δύο φορές τον χρόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τους μήνες Φεβρουάριο και Ιούνιο και θα είναι μία σειρά από δοκιμασίες αντίστοιχες του κολυμβητικού επιπέδου κάθε παιδιού.

Στα προχωρημένα επίπεδα εκτός από τις δοκιμασίες της τεχνικής, της ταχύτητας και της αντοχής θα υπάρχουν και δοκιμασίες απλών γνώσεων ναυαγοσωστικής και υποβρύχιας κολύμβησης. Οι δοκιμασίες για τις πιστοποιήσεις ΔΕΝ θα έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Γι’ αυτό τον λόγο θα παρακαλούσαμε τους γονείς να μην δημιουργήσουν άγχος στα παιδιά αλλά να τα προετοιμάσουν για ένα διαφορετικό μάθημα με μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά για τα παιδιά που θα απουσιάζουν θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμασίες του επιπέδου τους μετά από αίτημα στην γραμματεία του συλλόγου σε άλλη ημερομηνία.

Επίσης, για την επανεγγραφή του παιδιού την επόμενη κολυμβητική περιόδου, θα είναι απαραίτητο οι γονείς να προσκομίζουν φωτοτυπία της τελευταίας πιστοποίησης έτσι ώστε το κάθε παιδί να εντάσσεται στο σωστό επίπεδο.


Πιστοποιήσεις ανα τμήμα:

Τμήμα
Παπάκι 1
Παπάκι 2
Παπάκι 3
Δελφινάκι 1
Δελφινάκι 2
Δελφινάκι 3
Δελφινάκι 4
Επίλεκτοι
Πιστοποίηση 1η
(Φεβρουάριος)
Παπάκι 1
Παπάκι 2
Παπάκι 3
Δελφινάκι 1
Δελφινάκι 2
Δελφινάκι 3
Δελφινάκι 4
Χάλκινος Πρωταθλητής
Πιστοποίηση 2η
(Μάϊος)
-
-
-
-
-
Ναυαγοσώστης 1
Ναυαγοσώστης 2
Ασημένιος Πρωταθλητής
Πιστοποίηση 3η
(Ιούνιος)
Κολυμβητής Αστερίας 3m.
Κολυμβητής Αστερίας 5m.
Κολυμβητής Αστερίας 10m.
Κολυμβητής Αστερίας 15m.
Κολυμβητής Αστερίας 20m.
Κολυμβητής Αστερίας 25m.
Κολυμβητής Αστερίας 50m.
Υποβρύχιος Αστερίας

 

Η Φιλοσοφία μας

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της άθλησης στις μικρές ηλικίες, έχουμε ορίσει ως βασικό προσανατολισμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης, την μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων του παιδιού για την κολύμβηση.
Η μεθοδολογία σε ότι αφορά τα σχέδια μαθήματος (για τις μικρότερες ηλικίες) και προπόνησης ( για τα μεγαλύτερα παιδιά) διαφοροποιούνται ανάλογα με την βιολογική ηλικία, τα ατομικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Επικοινωνία

Μεσολογγίου 40 14231 Νέα Ιωνία, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-2799200 | Email: niriides.swim@gmail.com
Βρεφική Κολύμβηση: 6946-103236
Εισαγωγικά Τμήματα: 6946-103236/7, 6956-208669
Επίλεκτο - Προαγωνιστικό - Αγωνιστικό: 6946-103237
Ενήλικα Μέλη: 6946-103236, 6946-103237

GavickPro is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.
The Joomla! logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.
Icons from Glyphicons Free, licensed under CC BY 3.0.