Τα οφέλη της κολύμβησης

Η κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς ιατρούς και παιδαγωγούς  σαν το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας (ψυχικής και σωματικής)  και την σωματική ανάπτυξη των παιδιών και των  νέων.

Τα παιδιά γεννιούνται με φυσική προδιάθεση για το νερό. Όσο πιο γρήγορα έρθουν σε επαφή με το υγρό στοιχείο, τόσο πιο εύκολα θα μάθουν να κολυμπούν, να μην φοβούνται το νερό και να έχουν όλα τα οφέλη που δίνει η άσκηση σε αυτό. Μέσω της κολύμβησης γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες και η καρδιοαναπνευστική λειτουργία.  Οι ασκήσεις στο νερό αναπτύσσουν το συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπία. Τα παιδιά μαθαίνουν να αυτοσυντηρούνται και να εντάσσονται σε οργανωμένη μορφή άσκησης, μέσω των παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας.

Οι στόχοι είναι:
1. Ήπια προσαρμογή στο υγρό στοιχείο
2. Εξάσκηση
3. Ψυχαγωγία
4. Εκμάθηση και βελτίωση της κολυμβητικής ικανότητας
5. Bελτίωση της ικανότητας επίπλευσης
6. Eκμάθηση των δύο από τα τέσσερα στυλ κολύμβησης του ελευθέρου και του υπτίου
7. Bελτίωση της ταχύτητας και της αντοχής τους μέσα στο νερό μέσα από μία διαδικασία άσκησης και παιχνιδιών
8. Eκμάθηση προσθίου και πεταλούδας και η βελτίωση της τεχνικής όλων των στυλ κολύμβησης.

O Αθλητικός Σύλλογος Ο.Φ.Ν.Ι.-Νηρηϊδες προσπαθώντας πάντα να βελτιώνει τις παροχές προς τα παιδιά που εντάσσονται στα κολυμβητικά προγράμματα εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό ‘’Πιστοποίηση Κολυμβητικής Ικανότητας’’

Σύμφωνα με τα πρότυπα κολυμβητικών σχολών και σωματείων από Η.Π.Α, Αυστραλία και Αγγλία με τις οποίες το σωματείο μας βρίσκεται σε επαφή.

Με την εγγραφή στα τμήματα εισαγωγής του σωματείου και με την ένταξη στο αντίστοιχο τμήμα θέτονται συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί – προπονητικοί στόχοι από το επίπεδο των αρχαρίων έως και το αγωνιστικό τμήμα. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουν οι γονείς τα στάδια εξέλιξης του παιδιού αλλά θα υπάρχουν και συγκεκριμένοι αξιολογήσιμοι στόχοι τόσο για τους μικρούς αθλητές όσο και για και για τους εκπαιδευτές.  

Ας μη ξεχνάμε ότι η κολύμβηση πέρα από μια ιδανική μορφή άσκησης είναι ένα ιδανικό μέσο πρόληψης. Αποτελεί θεμέλιο πρόληψης διαφόρων ασθενειών, δυναμώνει και θωρακίζει τον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνει. Γυμνάζει το μυικό σύστημα ομοιόμορφα και λόγω της επαφής με το νερό προκαλεί ευεξία και χαλάρωση. Τέλος, τα παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση έχουν το μικρότερο ποσοστό τραυματισμών και κακώσεων.


 

Η Φιλοσοφία μας

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της άθλησης στις μικρές ηλικίες, έχουμε ορίσει ως βασικό προσανατολισμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης, την μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων του παιδιού για την κολύμβηση.
Η μεθοδολογία σε ότι αφορά τα σχέδια μαθήματος (για τις μικρότερες ηλικίες) και προπόνησης ( για τα μεγαλύτερα παιδιά) διαφοροποιούνται ανάλογα με την βιολογική ηλικία, τα ατομικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Επικοινωνία

Μεσολογγίου 40 14231 Νέα Ιωνία, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-2799200 | Email: niriides.swim@gmail.com
Βρεφική Κολύμβηση: 6946-103236
Εισαγωγικά Τμήματα: 6946-103236/7, 6956-208669
Επίλεκτο - Προαγωνιστικό - Αγωνιστικό: 6946-103237
Ενήλικα Μέλη: 6946-103236, 6946-103237

GavickPro is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.
The Joomla! logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.
Icons from Glyphicons Free, licensed under CC BY 3.0.