skip to Main Content
safewatersports

Στηρίζουμε το έργο της Μ.Κ.Ο. Safe Water Sports

Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού:

 • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον θαλάσσιο χώρο, μέσω ενός Πληροφοριακού Συστήματος που έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν το Safe Water Sports.
 • Εκπαίδευση παιδιών και νέων σε σχολεία , κατασκηνώσεις, κολμβητήρια, παραλίες κλπ. 40.000 μαθητές ενημερώθηκαν – εκπαιδεύτηκαν το 2018 μέσω των διάφορων εκπαιδευτικών μας δράσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports έχει την έγκριση του Υπ. Παιδείας.
 • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ειδικών ενημερωτικών δράσεων
 • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas.

 

safewaterersports

Στα πλαίσια των δράσεων του ο Οργανισμός έχει αναπτύξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του SafeWaterSports, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας (κλικ εδώ για να δείτε την απόφαση), το οποίο αφορά στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στο νερό (κολυμβητήρια), την παραλία, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.

Στη χώρα μας με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης, και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Προτεραιότητα όλων είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών να ξεκινήσει από τις πολύ μικρές ηλικίες.

Αν είστε σχολείο ή γονιός που επιθυμεί να ζητήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο σχολείο του παιδιού του, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα κάνοντας κλίκ εδώ, να στείλετε email στο infosafe@safewatersports.gr ή να καλέσετε στο 2108029428.

Τέλος, ο Οργανισμός έχει αναπτύξει αναπτύξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, που είναι σήμερα διαθέσιμη στο Internet (μέσω του web site – safewatersports.gr ) αλλά κυρίως μέσω εφαρμογών (apps) για όλα τα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Με την πλατφόρμα αυτή, που είναι διαθέσιμη στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, ο πολίτης σήμερα μπορεί εύκολα, με το πάτημα ενός πλήκτρου, να βρει πληροφορίες για Ελλάδα και Κύπρο όπως:

 • ΟΛΕΣ και ΜΟΝΟ τις νόμιμες επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ (waterski, scuba diving, tubes, kitesurf κλπ.) που λειτουργούν στη χώρα
 • Τις 3.300+ παραλίες με πρόσβαση που έχουμε από κοινού χαρτογραφήσει με το Λιμενικό Σώμα, και στις οποίες μπορούν οι πολίτες να κολυμπήσουν καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτών από την πλευρά της ασφάλειας (δηλαδή αν έχουν ναυαγοσώστη, βαθιά/ρηχά νερά, το είδος παραλίας – πχ. αμμώδης, με βότσαλα κλπ., το μήκος της παραλίας, αν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, parking κλπ.), μια ενδεικτική φωτογραφία, το στίγμα τους καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες
 • Όλα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα λιμεναρχεία με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας
 • Τις μαρίνες και γενικότερα τις τοποθεσίες που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών καθώς τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν
 • Τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης σκαφών κάθε τύπου, για αναψυχή
 • Τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ και δραστηριότητα στη θάλασσα
 • Τα ημερόπλοια

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση του Οργανισμού μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο αρχείο μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλίκ εδώ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Safe Water Sports για να δείτε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης καθώς και τις μελλοντικές δράσεις της.

Στο niriides.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και της καλύτερης εμπειρίας σας.

Για να μάθετε περισσότερα
δείτε εδώ. Πολιτική Cookies